ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ…

Το υπουργείο παιδείας εγκαινιάζει το νέο ψηφιακό σχολείο για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Το «ψηφιακό σχολείο» παραπέμπει σε ένα εύχρηστο και φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον με ανοιχτή πρόσβαση στο περιεχόμενο όλων των σχολικών μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή από μαθητές, καθηγητές και γονείς. Έτσι αποτελεί ένα εναλλακτικό κανάλι μάθησης και επικοινωνίας.

Χαρακτηριστικά του ψηφιακού σχολείου είναι κατά κύριο λόγο η ύπαρξη υποστηρικτικού υλικού και βιντεοσκοπημένων παραδόσεων μαθημάτων. Στην ιστοσελίδα http://digitalschool.minedu.gov.gr/ o κάθε μαθητής μπορεί να βρει σημειώσεις, παραδείγματα ασκήσεων, ερωτήσεις και λυμένες απαντήσεις. Επίσης, υπάρχουν σύμβουλοι-καθηγητές στους οποίους ο μαθητής μπορεί να στέλνει, μέσω e-mail, τις απορίες του, ώστε να του δοθεί πρόσθετη βοήθεια. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρίσκεται ειδικός ιστότοπος (http://www.study4exams.gr/) για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι το «ψηφιακό σχολείο», το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά εμπλουτίζεται συνεχώς,  προσφέρει όλες αυτές τις διευκολύνσεις εντελώς δωρεάν σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό ανεξαιρέτως.

Τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από αυτό το ευέλικτο διαδικτυακό εργαλείο είναι η ανακάλυψη νέων και ελκυστικών τρόπων μάθησης οι οποίοι συμβαδίζουν με την εποχή μας. Από την άλλη πλευρά, το «ψηφιακό σχολείο» μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στη βελτίωση του έργου τους στην τάξη και στην καλλιέργεια φιλικότερης σχέσης με τους μαθητές τους.

Το σχολείο αλλάζει καθώς συντελούνται αλλαγές στην ίδια την κοινωνία. Από εδώ και πέρα καθίσταται αναγκαία η γνώση της τεχνολογίας και πληροφορικής· γι’ αυτό μαθητές και καθηγητές χρειάζεται να είναι ικανοί ν’ ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής…

 

Αγγελική Κόγιου Β΄1

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εκπαίδευση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s