ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ…

Το Πακιστάν είναι μια χώρα της κεντρικής και νότιας Ασίας. Από εδώ θα ξεκινήσουμε…

Η πακιστανική κουζίνα παίρνει στοιχεία από τρεις ασιατικές περιοχές, τη νότια, την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η διατροφή είναι διαφορετική από τόπο σε τόπο, εμφανίζοντας έτσι τις διατροφικές συνήθειες της κάθε χώρας.

Τα διάφορα είδη ψωμιού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι από το πακιστανικό τραπέζι. Ένα βασικό είδος ψωμιού, το οποίο αποτελεί στοιχείο της καθημερινής διατροφής των κατοίκων, είναι το ROTI, ένα επίπεδο  στρογγυλό ψωμί. Στο Πακιστάν τα ψωμιά ψήνονται σε φούρνους αργίλου, αποκαλούμενους TANDOOR.

Ας μπούμε όμως λίγο πιο βαθιά στην πακιστανική κουζίνα. Τα μεσημεριανά πιάτα τους αποτελούνται κυρίως από φακές μαζί με ψωμί ή ρύζι. Επιπλέον, ένα ακόμη μεσημεριανό πακιστανικό πιάτο είναι οι πατάτες με το κάρυ κρέατος.

Τέλος στο Πακιστάν για επιδόρπιο θα βρούμε ένα μακροσκελή κατάλογο γλυκών. Το πιο δημοφιλές επιδόρπιο των κατοίκων της χώρας είναι το παγωτό…

Μανδαλιανού Ελευθερία Β΄1

ΠΗΓΗ: http://www.multilingualarchive.com/ma/enwiki/el/Cuisine_of_Pakistan

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Μαγειρική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s