ΤΟ AIDS ΑΠΕΙΛΕΙ…

Το AIDS είναι αναμφίβολα μια ασθένεια η οποία τρομοκρατεί ολόκληρο τον πλανήτη.Είναι ασθένεια για την οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί θεραπεία και γι΄αυτό το λόγο πρέπει όλοι οι άνθρωποι να είναι ενημερωμένοι, και ιδιαίτερα οι νέοι.

Η λέξη AIDS αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων Acquired Immunodeficiency Syndrome (σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας).Το ανθρώπινο σώμα έχει μεγάλη ποικιλία αμυντικών όπλων, για να καταπολεμήσει τα μικρόβια που μας απειλούν καθημερινά. Τα μικρόβια του AIDS όμως έχουν την ιδιότητα να εισβάλλουν στα κύτταρα του ανθρώπου και, καταστρέφοντας τα, να καταστρέφουν και ολόκληρο το αμυντικό σύστημα. Έτσι, ακόμα και το παραμικρό κρυολόγημα θα μπορούσε να είναι μοιραίο για ένα φορέα του AIDS.

Η ασθένεια αυτή μπορεί να μεταδοθεί μέσω σεξουαλικής επαφής, μέσω μετάγγισης αίματος και τοκετού. Η νεολαία όλου του κόσμου απειλείται από το AIDS. Από τα 40 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με AIDS, περισσότεροι από τον ένα στους τέσσερις (11,8 εκατομμύρια) είναι ηλικίας 15 με 24 ετών. Οι τρόποι προφύλαξης από το AIDS είναι η χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής, η σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και η αποφυγή κοινής χρήσης βελόνων.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως ο ιος δε ζει στον αέρα και στο νερό και επίσης δε μεταδίδεται μέσω χειραψίας, από ζώα, από φτέρνισμα και από κοινή χρήση ποτηριού. Οπότε είναι απαράδεκτο να αποφεύγουμε τους φορείς, αφού έχουν τα ίδια δικαιώματα ζωής που έχουν και όλοι οι υγιείς…

ΜΑΡΙΟΣ ΝΤΑΝΤΣΟΒ,ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ,ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΧΟΥ Β΄2

 ΠΗΓΗ: www.hiv.gr  www.wikipedia.org

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Υγεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s